Tekstbewerking

Tekst én Beeld

Woord en beeld: samen kunnen ze zoveel meer, dan alleen. Ze gaan in het gebruik dan ook vaak samen. Zo vaak, dat je maar beter kunt zorgen dat hun samengaan een beetje ‘klopt’. Daar help ik graag bij. Als grafisch vormgever merk je ook meteen of een tekst een beetje lekker in elkaar steekt: dat maakt het vormgeven ervan namelijk veel makkelijker. Tijdens het vormgeven van een tekst loop je ook al snel tegen fouten in logica en taal- en spelfouten aan. Dan is het wel zo handig als je even van je kunt laten horen. Of in overleg iets kunt rechtzetten. Daarom doe ik ook aan tekstbewerking.

Tekstredactie

Ik heb voor een uitgeverij met enige regelmaat teksten herschreven of geredigeerd. Zelf denk ik dat ‘echte beroeps-redacteurs’ beter werk zullen verrichten, maar… Soms is ‘goed genoeg’ gewoonweg: goed genoeg en een heel stuk beter dan het was! Aarzel dus niet, om mij te vragen om jouw tekst ‘ook even te bekijken’, als ik toch al werk voor je mag doen. Samen kan je meer dan alleen!

Als onderaannemer heb ik ook verschillende websites van feedback voorzien. Opvallend daarbij bleek hoezeer de teksten geschreven waren vanuit eigen kennis. Zelf kennis van iets hebben, is een enorme valkuil als je aan het schrijven bent. Wat je zelf al weet, schrijf je namelijk niet zo snel op. En dan heb je al snel een tekst die voor een buitenstaander niet te volgen is. Dan is het wel fijn als iemand je een beetje op weg helpt.
 
Neem vooral contact met mij op!

Kennis

Ik ben een bevoegd docent Nederlands. [En een bevoegd docent Tekenen.] Ik heb daarbij een NIMA Communicatie-training afgerond, een cursus Copywriting gedaan en in de praktijk een goed gevoel voor marketing gekregen: mijn advies is vaak uitermate nuttig.

Tekstschrijven alleen op verzoek

Ik heb korte teksten, verslagen, interviews, columns en handleidingen geschreven. Ik vind het leuk om te doen. Mijn andere talenten lijk ik echter makkelijker [betaald!] te kunnen inzetten. Schrijven doe ik daarom alleen nog op verzoek; voor mijn eigen plezier; of eigen noodzaak (zoals bij deze website 😉 ).