Tekstbewerking als aanvullende dienst

Tekst die ‘past’, betere leesbaarheid, aanpak van taal- en typefouten…

Subtiele tekstbewerking, kan zo praktisch zijn!

  • Bijvoorbeeld als de tekst één woordje te lang is om op een pagina te passen.
  • Omdat taal- en typefoutjes er altijd insluipen.
  • En de leesbaarheid van een tekst soms minder goed is dan je hoopt.

Een vers paar ogen op een tekst is bijna altijd zinnig. Als je ‘er niet inzit’ zie je eerder dat iets vragen oproept. Of dat een uitleg mist; een zin niet is afgemaakt; er 20 woorden gebruikt worden, waar er 2 volstaan. Iedereen die lang met een tekst bezig is, wordt een beetje ’tekst-blind’. En dan is wat hulp best fijn. Daarom doe ik dat vaak (als aanvullende dienst).

Grafisch vormgevers zijn per definitie meer gericht op ‘ziet het er goed uit?’, dan op ‘wat staat er precies?’. Ik ook. Maar ondanks dat, blijft mijn oog vaak ergens ‘haken’; zie ik ‘kleine slordigheidjes’ in een tekst staan. Ik laat het altijd even weten als dat gebeurt. Dan kunnen we samen besluiten wat daarmee te doen.

Ik merk in de praktijk dat deze aanvullende dienst zeer gewaardeerd wordt.  Als je in mijn grafische portfolio kijkt, zal je zien dat ik regelmatig zoveel tekstbewerking heb gedaan, dat ik het zinnig vond dit te vermelden. Welke tekst ik ook onder handen krijg, mijn ’tekst-sensor’ staat vaak ongemerkt op ‘aan’. Doe er je voordeel mee?

Dit klinkt goed, neem contact met me op!
 
Ook als je als je vastzit, niet weet hoe je tekst te beginnen, kan ik je helpen!