Tarieven en prijzen

Dienstverlening per uur

Ik hanteer een standaardtarief van €49,95 per uur (exclusief 21% BTW). Dit tarief geldt voor alle type werkzaamheden die ik aanbied en/of combineer in een opdracht. Soms word ik bijvoorbeeld gevraagd om een grafisch ontwerp, maar zie ik nog schrijffouten in de tekst staan. Of blijken de foto’s te donker. Of moet er nog een ‘snelle schets’ omgezet worden in een schema. In zo’n geval ‘neem ik dat even mee’: ik pas de ontdekte tekstfouten  aan (en laat je dat even weten). Ik bewerk de foto’s in Photoshop; zet een schets netjes om. Tenzij we dit anders hebben afgesproken uiteraard. Gewoon voor hetzelfde tarief.

Dat is een prettige werkwijze – neem contact met me op?

Prijsvoorbeelden

Om je een idee van de mogelijke kosten te geven, heb ik hier enkele prijsvoorbeelden voor je neergezet. Hoe groter de hoeveelheid gevraagde aanpassingen en/of voorbeelden, hoe langduriger (en prijziger) een opdracht wordt.

Korting

Voor langdurige opdrachten, of bij een (terugkerende) herhaalde inzet, is een reductie in tarief bespreekbaar. Denk hierbij aan een minimum van 1 opdracht per kwartaal, of een inzet van minimaal 80 uur.

Deelfacturering

  • Een deelbetaling, per oplevering van deelwerkzaamheden, hoort tot de mogelijkheden.
  • Werkzaamheden van meer dan ± €1.000,- per maand, factureer ik veelal maandelijks.
  • Opdrachten met een lange doorlooptijd factureer ik minimaal 1x per kwartaal.
  • Als er drukwerk geleverd moet worden, kan er – in onderling overleg – vooruitbetaling of deelfacturering plaatsvinden.

Dat is een goed aanbod – neem contact met mij op!

Drukkerijen en drukkosten

Het overleg met een drukker, net als het aanleveren en betalen van drukwerk (rechtstreeks bij ‘de voordelige internet-partij van je keuze’) kan via mij verlopen.  Je hebt hierin totale keuze-vrijheid. Ik reken geen opslag op de drukkosten, maar breng wel mijn tijd in rekening. Eventueel is een fixed-price tarief ook mogelijk (afhankelijk van de opdracht veelal tussen de € 15,- en € 50,-).
Het staat je ook volledig vrij om zelf een eigen drukker te zoeken en zelf het door mij gemaakte bestand zelf aan te leveren.

Prijsindicatie vooraf

Het is vaak mogelijk om een indicatie van de verwachte kosten te geven bij het vooraf doorspreken van het beoogde werk. Ook het overleg met een drukker, of het aanleveren en betalen van drukwerk rechtstreeks bij ‘de voordelige “internet-partij” van je keuze’ kan hierin opgenomen worden (je mag altijd zelf kiezen wie jouw drukwerk verzorgt). De drukkosten van jouw opdracht geef ik vooraf door.

Fixed Price

Voor een fixed-price opdracht is het nodig dat we heel duidelijk omschrijven wie voor wat precies verantwoordelijk is. En ook wat wel en wat niet is opgenomen is in de afgesproken werkzaamheden (eigenlijk altijd wel slim!). Houdt er ook rekening mee dat het risico op eventueel meerwerk in de prijs verrekend zal zijn door middel van een kleine opslag. Een andere mogelijkheid is het werken op basis van een ‘strippenkaart‘.

Geïnteresseerd? Vraag om een offerte!