Portretfotografie

Laat je portret maken zonder geflits

We spreken ergens af en ik neem alleen mijn fototoestel mee. We hebben al even overlegd over de locatie en ter plekke stellen we eventueel onze plannen bij. Het idee is dat we werken zonder flitslampen. Gewoon buiten. Je hoeft niet bang te zijn dat je ‘geposeerd’ of ‘raar’ op de foto terechtkomt. Ik ben gewoon niet eng genoeg om bang van te worden?! En: ik fotografeer digitaal: minder leuk gelukte foto’s gooi ik zo snel weg dat je ze niet eens te zien krijgt…

In de omgeving van je keuze

Ik werk vrijwel niet in een studio (al kan dat ook). Ik heb wel een aantal flitslampen (op statief) die ik mee kan nemen, en een ‘uitklapbare nood-achtergrond’. Daarmee is er vrij makkelijk een aanvaardbare achtergrond te realiseren. Het geeft je de vrijheid om een omgeving (in jouw buurt) te kiezen waarvan jij blij wordt. Ik kan zo ook op bedrijven langskomen.

Wat kost het maken van een portet?

De meeste mensen kiezen er voor om mij voor 75,- een uur in te huren. In dat uur maak ik vaak tussen de 50 en 100 foto’s. Je kunt mij samen of alleen inhuren. Je krijgt de foto’s (niet-nabewerkt) naar keuze via wetransfer of op USB-stick. In overleg lever ik soms ook de ‘raw’-bestanden.