Schrijftips om je op weg te helpen

Hulp bij het schrijven van teksten

Weet je niet waar te beginnen? Weet je niet wat je wilt zeggen? Ben je bang onleesbare teksten te schrijven? Laat me je op weg helpen!

  • Het is vaak makkelijker om een tekst van iemand anders aan te passen, dan om zelf iets te beginnen. Wat denk je hiervan: jij vertelt me wat je wilt; ik schrijf een stukje; jij kijkt of het je bevalt en ik pas het aan tot je blij bent. Samen maken we iets bruikbaars.
  • Als je niet weet wat te zeggen, stel ik vragen aan je. We gaan verder met jouw antwoorden. (Ik ga uit van de informatie ik verwacht te vinden in jouw teksten.) Samen komen we er wel.
  • Ben je geen goede schrijver, maar heb je al wel teksten geschreven? Ik herschrijf je teksten (onzichtbaar) tot ze prettig lezen. Ik pak schrijffoutjes aan, maar kijk ook naar de ‘logica’ in je tekst.
  • En… sowieso… Het is altijd een zinnige start om te beginnen met het beantwoorden van de vragen: Wie, Wat, Waar, Wanneer, Waarom, Waarmee en: op Welke Wijze (Hoe) – om maar elke bekende te noemen ;-).

Teksten voor op websites

Jouw website moet in één oogopslag duidelijk maken wat je doet of verkoopt. Voor zowel je bezoekers, als voor zoekmachines.

Het schrijven van teksten voor websites, is een vak op zich. Wel zijn veel aanbevelingen erg logisch. Zo zijn bijvoorbeeld de titels van je tekst belangrijk voor Google. Een titel als ‘Welkom’ of  ‘Zo werkt het’ vertellen niet wat je doet. Ze helpen je dus niet om gevonden te worden. Tip: Geef duidelijk aan wat je doet of waar je over gaat praten (of schrijven).

  • Bezoekers van websites zijn vaak erg ongeduldig.
    Als niet meteen duidelijk is dat jij hebt wat ze zoeken, zijn ze zo weer weg.
  • Zoekmachines lezen je site ook (en zorgen ervoor dat je website gevonden kan worden).
    Dit werkt het beste als teksten ‘SEO-vriendelijk’ zijn (SEO = Search Engine Optimization).

Het belangrijkste dat je moet doen, als je iets wil beginnen is… daadwerkelijk beginnen!

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt: maak er dus maar een paar. Belangrijk is dat er iets begint te groeien. Iets dat uitgroeit tot iets bruikbaars, waar je achter kunt staan (en waar je trots op bent).

Je wilt wel wat hulp bij het schrijven? Laat het weten!

Tekstbewerking mogelijkheden

Teksten redigeren, teksten herschrijven, teksten suggereren, teksten herzien, de logica achter een tekst controleren, teksten op spelling controleren, teksten samen doorspreken, teksten goed vormgeven, teksten voorzien van afbeeldingen, teksten op een website krijgen, basis SEO toepassen, teksten naar een drukker brengen…