Kalenders

De Amstelpark verjaardagskalender is de eerste verjaardagskalender die ik gemaakt heb. De kalender ging uit van zelfgemaakte foto’s, die ook gemaakt zijn in de maand waarbij ze staan. Deze kalender vormde voor mij de laatste aanleiding voor het overgaan naar professionele desktop publishing software. Ik had de kalender gemaakt als afscheidspresentje bij mijn toenmalige werkgever in het daar beschikbare programma ‘Publisher’. Geen drukker bleek in staat het te printen, en het was lastig om de DPI op orde te krijgen… Wat een gedoe. Het heeft me wat tijd en moeite gekost om het ding toch te kunnen overhandigen!

Zodra ik in Indesign kon werken heb ik daarom de kalender nagemaakt en twee andere ontwerpen gemaakt, uitgaande van hetzelfde idee, maar nu in ander formaat, lekker randloos en 3x makkelijker om te maken. Bij de 2e (Amstelpark) kalender zie je in de maand december bovenaan wat extra ruimte: hierin komen de gaatjes en het ophanghaakje van de kalenderbinding.

De laatste kalender waarin ik professioneel meegewerkt heb is een scheurkalender voor Uitgeverij Tobi Vroegh. HIerin geen 12 bladzijden met wat foto’s meer. Dit keer was ik (voor de 3e keer) verantwoordelijk voor het (automatisch) samenvoegen van 321 losse plaatjes (van andere ontwerpers), in een basis -design, aangevuld met de correcte datum-informatie (als: ‘Valentijnsdag’). Met eindomzetting in grijswaarden. Iets heel anders dus, maar zeker ook leuk.