Wat kan ik voor je vormgeven?

Grafische vormgeving ‘op het platte vlak’

Ik heb de meeste ‘maak’-ervaring met drukwerk ‘op het platte vlak’. Ik maak bijvoorbeeld boeken en flyers, en kaarten, heel veel kaarten (er zijn inmiddels meer dan 60.000 kaarten verkocht met mijn foto’s en ontwerpen).  Ik heb echter ook logo’s gemaakt, technische werktekeningen aangepast; scheurkalenders en tijdschriften in elkaar gezet, jaarkalenders ontworpen, een kunstcatalogus gemaakt (inclusief de fotografie) en daarnaast twee series van 4 kinderboekjes vormgegeven.

Verder heb ik gewerkt aan strippenkaarten, posters, brochures, briefpapier, cursusmateriaal, kladblokjes en visitekaartjes. En vast nog wel meer ook (soms vergeet ik wel eens iets). Ik heb zelfs (voor bestaande klanten) websites gemaakt. Eerst ‘gewoon in HTML en CSS, met behulp van Kladblok’. Heel even in Dreamweaver. Maar omdat tijden veranderen, heb ik in 2015 mijn eerste WordPress website opgeleverd, en is dit de eerste WordPress website voor mijzelf.

Ontwerp én DTP

Ik heb kennis gedeeld met net-startende collega’s en DTP werkzaamheden opgepakt voor enkele zeer ervaren vormgevers –’oude rotten in het veld’ in vormgeven, maar minder bekwaam in het benodigde DTP (met Indesign). Niet elke ontwerper kan zijn/haar ontwerp ook handig in de computer uitwerken, en niet elke DTP-er kan een goed ontwerp maken. Ik wist dat ook niet: ik heb altijd beide gecombineerd.

Ik help graag (hoe dan ook)

Ik vind het leuk om vorm te geven, mensen te helpen en mijn portfolio uit te breiden met producten die ik nog niet eerder heb gemaakt. Maar… als ik denk dat ik niet de aangewezen persoon ben voor jou, of jouw specifieke opdracht, dan laat ik je dat gewoon weten. Ik denk dat ik je daarmee beter help, dan dat we samen eindeloos voortmodderen. Als ik kan, zal ik je dan zeker een collega aanraden.