Flyers als leerproject / Afstudeerflyer

Ik hou van foldertjes. Ik neem ze graag mee. En vind het nog leuker om ze te maken!

De folder voor Kralendroom was mijn eerste commerciële opdracht en tevens de afronding van mijn Indesign-training. Als je deze folder openvouwt maakt de gebogen blauwe tekst aan de achterzijde de vorm van de kleurige ketting binnenin af. De losse kralen hopen creativiteit en hebberigheid op te roepen. Voor deze folder heb ik ook de foto’s gemaakt (en bewerkt) en de teksten herschreven (Let op: De naam is ‘Kralendroom’ inmiddels van een andere eigenaar!

Het leek me ook wel leuk als er wat mooie foldertjes – van mij! – bij het bezoekerscentrum van de Amsterdamse Waterleidingduinen zouden komen te liggen. Omdat dat voor elkaar te boksen heb ik wat foldertjes gemaakt aan de hand van enkele wandelingen die ik in het gebied heb gemaakt. En ze vervolgens laten zien. Ik kreeg ze weer terug met de verschrikte opmerking ‘dat kunnen we maar beter niet doen, dan komen er veel te veel mensen op de gratis gids-wandelingen af!’. Wel potverdorie?!

Omdat er indertijd veel minder herten rondliepen in de duinen dan nu het geval is, kreeg ik veel vragen over het fotograferen van herten. Omdat ik toch bezig was te ontdekken hoe dat hele ontwerpen nu precies ging, heb ik gewoon nog twee artikeltjes geschreven en online gezet. Ze liggen dan weliswaar niet bij het bezoekerscentrum, maar wie weet zijn ze in de loop der tijd toch wel gevonden en gelezen en gewaardeerd. Ik hoop het maar.